Patron spolku

Patronem spolku ZDRAVÍ - ŽIVOT je pan Zdeněk Troška, režisér a scenárista.

 

troskaRodák z Hoštic u Volyně (* 18. 5. 1953) absolvoval středoškolská studia na Lycée Camot ve francouzském Dijonu a poté filmovou a televizní režii na pražské FAMU (1978).
Zdeněk Troška je nesporně jedním z nejpopulárnějších a komerčně nejúspěšnějších režisérů českého filmu posledních dvaceti let. Jeho filmy vidělo bezkonkurenčně nejvíce diváků a jejich uvedení v televizi bylo vždy nejsledovanějším pořadem mezi všemi televizními stanicemi v České i Slovenské republice (např. pohádka Z pekla štěstí měla 72,5 % sledovanosti na TV NOVA).

Filmy Zdeňka Trošky získaly mnoho ocenění a byly prodány do více než 30 zemí světa. S jeho filmy se rády spojují největší a nejvýznamnější firmy, protože jeho jméno na plakátech nejen láká do kin milióny diváků, ale také přitahuje obrovský zájem všech médií. Zdeněk Troška se proslavil zejména komediální trilogií „Slunce, seno…“, ale diváci měli možnost posoudit jeho režisérské a scenáristické kvality také na filmovém zpracování vážnějších témat – Poklad hraběte Chamaré a Zkouškové období. Kdo z nás by si dnes dokázal představit vánoční televizní obrazovku bez některé z jeho slavných a úspěšných pohádek – O princezně Jasněnce a létajícím ševci, dvoudílných Princezna ze mlejna a Z pekla štěstí? Tyto filmy získaly masový zájem publika a s úspěchem se promítají nejen na mnoha zahraničních festivalech, ale také se prodávají na videokazetách, aby rozšířily domácí videotéku mnoha rodin. Mimořádně úspěšná byla retrospektivní přehlídka Troškových dětských filmů na I. MFF pro děti a mládež v Petrohradě. Režisér nedávno dokončil natáčení třetího pokračování komedie Kameňák.

 

Zdeněk Troška
Povolání: zpěvák / autor námětu / režisér / herec / producent / historik
Filmografie a další:

2011 Čertova nevěsta [scénář] [režie]

2010 Doktor od Jezera hrochů [scénář] [režie]

2009 Bez předsudků [TV divadelní hra] [režie]

2008 Nejkrásnější hádanka [scénář] [režie]
2006 Rusalka [režie], Státní divadlo v Košicích
2005 O Matějovi a Majdalence [režie]
2004 Kameňák 2 [scénář] [režie]
2004 Kameňák 3 [režie] [scénář]
2003 Kameňák [scénář] [režie]
2002 Andělská tvář [scénář] [režie]

Více se dozvíte na fdb.cz.

Plánované akce

Výzva k darování krve - další


 V pondělí dne 7.10.2019 proběhne další akce darování krve na transfuzním oddělení Thomayerovy nemocnice, Praha 4, Krč. V tento den od 07.1 [ ... ]


Bezpečné prázdniny 2019


Dne 30.5.2019 proběhla na Pražském výstavišti Praha 7 další akce s názvem Bezpečné prázdniny. Náš spolek se zde již tradičně účastní spo [ ... ]


Výzva k darování krve


Dne 13.6.2019 proběhla ke Světovému dni dárcovství na transfuzním oddělení Thomayerovy nemocnice na Praze 4 - Krč akce k darování krve. Blíží [ ... ]


Pyšelský kopeček 2019.


Dne 13.dubna 2019 se uskutečnila akce Pyšelský kopeček 2019. Jedná se o běžecké závody. Více na: http://run-4ever.cz/Pyselskykopecek/ Náš spol [ ... ]


Akce dárcovství krve


Ve čtvrtek dne 24.1.2019 od 7.15 do 10.00 hodin proběhla na transfuzním oddělení Thomayerovy nemocnice, Praha 4, Krč další akce našeho spolku. Ten [ ... ]


Jiří Krampol podporuje


Herec, který oslavil v červenci 2019 své 81 narozeniny se rozhodl podporovat náš spolek. Společně se svou manželkou Haničkou a legendární zpěva [ ... ]


Proběhlé akce

Srandamač ve Vinoři.


V sobotu 13.10.2018 proběhla akce na fotbalovém hřišti ve Vinoři na Praze 9. Náš spolek byl pozvaný. Akce byla pořádána na naší podporu. Vše  [ ... ]


Nový Generální mediální partner


Od 1.10.2018 se dle podepsané smlouvy stává naším generálním mediálním partnerem Country radio. Byl natočen hlasový spot, který namluvil náš  [ ... ]


Podpořte nás.


Zveme všechny příznivce dárcovství krve a kostní dřeně na akci 13.10.2018, která se koná na fotbalovém hřišti ve Vinoři, Praha 9. Více viz.  [ ... ]


Svatováclavský večer


Restaurace Pod Vinořským zámkem     Vás srdečně zve na   Svatováclavský Večer   Konaný dne 28.9.2018 Od 18:00   [ ... ]


Světový den dárců krve 2018


Dne 13.6.2018 proběhla další akce darování krve ke Světovému dni dárců krve - 14.6. Akce se zúčastnilo několik desítek dárců. Akci podpořil [ ... ]


Smrt nemá šanci-3


Dne 27.2.2017 proběhla další akce projektu Smrt nemá šanci. Na transfuzní oddělení Thomayerovy nemocnice na Praze 4 - Krč dorazili noví dárci, k [ ... ]


Další články
 

krevni-barometr-logo

2017-05-02-smrt nema sanci-final-rgb

logo_odpovedni

logo ProDarce

logo registr

logo ikem

Videogalerie



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Generální mediální partner

Banner

Generální partneři

Banner
Banner

Hlavní partneři

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner